leer
  • Bulgarian
  • English
  Thursday, 24 July 2014
Search
All News
New Catalog
CCTV
Adapters
Adapters USB
Video screns
IT Security
Interactive whiteboards
Massage & Fitness
Tablets
VoIP
Слушалки
Тонколони
Битова техника
Скенери
Мултимедия
Мрежови продукти и VOIP
GPS навигации
Принтери
Многофункционални у-ва
Xerox консумативи
Lexmark консумативи
Клавиатури
Мишки
Специално за игри
FM трансмитери
Телефони мобилни
Кабели
Цифрова телевизия
Лаптопи
Фото и видеокамери
Web камери
Кутии за твърди дискове
Адаптери за захранване
Кутии и шкафове
Монитори
Електронни цигари
Автомобилна електроника
LED
Catalogue
Who is Online
We have 1 guest online

  Navigation: Home
PRIVILEG SM5 - Смартфон с Android, на който можете да гледате телевизия Print E-mail
PRIVILEG SM5 е поредното доказателство за големия успех на операционната система Android в областта на мобилните устройства. Устройството е черно на цвят, има сравнително изчистен и елегантен дизайн с характерни заоблени контури. 
В действителност черни са предния и задния панел, а страничния кант на телефона е от сребриста пластмаса. От лявата страна се намират бутон за снимане и бутон за извикване на менюто за разговор, от дясната са разположени два бутона за регулиране на силата на звука и порта USB, който има нестандартен интерфейс и се закрива с капаче. От горната страна е бутона за включване и изключване, 3,5-мм аудиожак, антена за тунера (около 24 см в разпънато състояние) и жак за зареждане. Под екрана са разположени четирите бутона на Android (търсене, меню, начало и връщане), а под тях има голям кръгъл бутон, който изглежда служи за потвърждаване. SM5 е сравнително дебел – около 13 мм, – което се дължи най-вероятно на вградения ТВ тунер, но е учудващо лек – само 117 г заедно с батерията.
Един от големите плюсове на модела SM5 е, че може да работи с 2 SIM карти едновременно (инсталират се под батерията), но това не е всичко. Сред останалите интересни характеристики са вградения аналогов ТВ тунер, УКВ радиото и модула за GPS навигация.

SM5 има 3,3-инчов сензорен TFT дисплей с разделителна способност 320 х 480 пиксела. Процесорът е познатия ни двуядрен Mediatek MTK6516 с тактова честота 416 MHz + 208 MHz. Вградената памет е 256 MB, а външната памет може да бъде увеличена до 16 GB чрез поставяне на допълнителна micro-SD карта (трябва да отворите задния панел и да извадите батерията, за да получите достъп до слота). Комуникационните възможности включват Wi-Fi 802.11b/g и Bluetooth 2.1. На гърба има камера с разделителна способност само 2 мегапиксела, но пък със светодиодна светкавица, липсва втора камера за провеждане на видеоразговори. Както е обичайно за мултифоните на PRIVILEG в комплекта влизат две литиево-йонни батерии, хендсфри, захранващ адаптер (включва се чрез USB кабела, който също е в комплекта) и подробно ръководство на български, качено на компактдиск. Батерията осигурява до 180 часа в режим на изчакване и до 6 часа време на разговори.
 
 
 
Работата с PRIVILEG SM5 е лесна, всеки, който е използвал Android, ще се справи без да е нужно да чете ръководството. Програмите се стартират с прилична скорост, която не дразни потребителя. Дисплеят е достатъчно голям за повечето дейности, но единствено леко се зацапва при употреба (тук ще ви помогне микрофибърната кърпичка от комплекта). В нашия тестов модел имаше доста инсталирани приложения като можем да споменем Aldiko Book, Yahoo Messenger, Car Home (интерфейс при шофиране), FS File Explorer, Facebook, FM Radio, Gallery, Gmail, Maps, Mobile TV, MSN Talk, Navigation, ThinkFree Mobile, YouTube и др. Ако те не са ви достатъчно, винаги можете да добавите нови приложения от софтуерното хранилище Android Market или други източници в Интернет, съдържащи софтуер за Android. Ние се свързахме към локалната Wi-Fi мрежа в нашата редакция и изпробвахме смартфона като браузвахме в Интернет и локалната мрежа. Уеб-страниците се отварят без затруднения като лесно можете да сменяте ориентацията от портретна на пейзажна, завъртайки устройството в съответната посока, ако се наложи. Мащабирането става с двойно почукване върху екрана и не срещнахме затруднения при разчитане на текст и разглеждането на дребни изображения. За локалната мрежа използвахме приложението FS File Explorer, което е много удобно за свързване към CIFS/Samba или FTP сървър и копиране на файлове.
Споменахме, че в SM5 е вграден аналогов телевизионен тунер и това наистина е така. Ние бързо успяхме да сканираме ефира с приложението TV Mobile и хванахме излъчваните в София ефирни аналогови програми. Разбира се, качеството на приемане зависи от местоположението ви и околните препятствия, но гледането на телевизия е напълно възможно.
 
Имайте предвид обаче, че SM5 предлага отлични мултимедийни функции и с лекота може да плейва различни аудио- и видеофайлове (MP3, AMR, AAC, MIDI, 3GP, WMV, H.264 D1), така че винаги можете да се забавлявате с вашите любими песни или филми. Тук трябва да споменем, че и на SM5, както и при SM1, не успяхме да инсталираме Adobe Flash Player 10.1 от Android Market (добавката просто не се появява сред останалите приложения). Това означава, че няма да можете да отваряте и гледате Flash съдържание с уеб-браузъра. Трябва да уточним, че проблеми с YouTube няма и спокойно можете да гледате любимите си клипове, освен това можете да инсталирате друг Flash плеър и да пускате с него swf файлове. Потърсихме в Интернет информация за описаната ситуация, но не успяхме да открием еднозначен отговор – със сигурност същият проблем съществува и с други, базирани на Android, телефони, но като причина се посочва процесора, който трябва да е поне ARM8. В нашия конкретен случай е използвана платформата Mediatek MTK6516, която включа един основен 416 MHz процесор за системните задачи и един спомагателен 208 MHz процесор за телефонния модул, което може би обърква Android Market при проверката за съвместимост, която се извършва при свързване с него.

Така или иначе PRIVILEG SM5 е стилен смартфон, предлагащ лекота на работа и възможността за използване на хилядите налични и все още безплатни приложения. Цената на устройството също не е за пренебрегване, тъй като е много изгодна и достъпна. Наличието на два слота за SIM карти със сигурност ще бъде от голяма полза за тези от вас, които имат по два мобилни телефона.
 
 
Калоян Кънчев
PERSONAL COMPUTER WORLD
 
 
 
Характеристики:

• GSM850/900/1800/1900
• GSM/EDGE/GPRS
• Android 2.2.1
• 3,3-инчов сензорен дисплей; 320 х 480 пиксела
• MTK6516 Dual CPU, 416 MHz + 208 MHz
• 802.11b/g
• аналогов ТВ тунер
• УКВ радио + запис
• GPS приемник
• слот за micro-SD (до 16 GB)
• памет 256 MB Nand Flash, 256 MB RAM
• 2 MP камера + LED светкавица
• аудиоплеър
• видеоплеър
• Bluetooth 2.1
• USB 2.0
• размери 110,5 х58,5 х12,9 мм
• 117 г


Окомплектовка:

• 2 броя батерии Li-Ion 1250 mAh
• слушалки
• USB кабел
• зарядно
• микрофибърна кърпичка 
 
< Prev   Next >
News

GPS навигационни системи TomTom
TomTom GPS navigations
 
Брандът TomTom е един от световните лидери в проектирането, разработването и предлагането на навигационни и картографски устройства, решения за управление на флота, GPS спортни часовници и най-съвременните базирани на местоположение продукти. Всеки ден милиони хора по целия свят разчитат на TomTom, да се придвижат по-лесно и бързо до избраните дестинации.
 

 
Axence nVision Pro с безплатен лиценз за 3 месеца
 
Axence nVision е софтуер, предоставящ всичко необходимо за защитата и управлението на фирмените мрежови системи и устройства по най-ефективен начин.


 
Камери за видеонаблюдение
Камери за външен и вътрешен монтаж - CCD, CMOS, водоустойчиви и куполни.


 
Интерактивни бели дъски - HITACHI
 
Основното предимство на дъските Hitachi е софтуера - StarBoard, вече изцяло преведен на български с изключително богата библиотека от исторически и географски карти, формули и др.. Новите модели работят и с електронна писалка или само с пръст, като ако се добави цената на четири допълнителни писалки, разликата е незначителна. Hitachi дъската предлага твърд и издръжлив екран - не мембранен, което го прави устойчив на повреди и възможност да бъде използван от много потребители едновременно. Дъската може да бъде използвана също и като обикновена бяла дъска. Ниско отразяващата повърхност я прави подходяща за чуствителни очи.
Read more...
 
Products
PRIVILEG S7589
 Call for Pricing
PRIVILEG S7589 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.2
CPU: MTK6589 quad core
5.8" IPS екран: 1280x720
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
SHF-02D-USB
 Call for Pricing
SHF-02D-USB FM трансмитер за кола за MP3 + USB захранване
88.7MHz - 106.4MHz
PRIVILEG F600
 Call for Pricing
PRIVILEG F600 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.1
CPU: MTK6589 quad core
4.7" сензорен екран: 854x480
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
BE-IRI42L
 Call for Pricing
BE-IRI42L Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/4" SHARP, 420 реда, (ICX643 CCD), 24 бр. ИЧ светодиода с обхват до 20 м, 3,6 мм обектив, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
IP Phone
 Call for Pricing
IP Phone VoIP телефон ATCOM AT620 - 2Lines SIP, IAX
ATCOM IP01 IP PBX 1 port
 Call for Pricing
ATCOM IP01 IP PBX 1 port Asterisk базирано устройство с един FXO или FXS модул. Вграден SIP/IAX2 прокси сървър и NAT функции. Осигурява солидна, единна платформа за традиционна PSTN комуникация, както и VoIP.
Леща за камера AIL-6/60-Moto
 Call for Pricing
Леща за камера AIL-6/60-Moto Moto zoom 6-60mm Lens
Mobile DVR 3.5“ SPD-200
 Call for Pricing
Mobile DVR 3.5“ SPD-200 20GB built HDD
3.5" LCD Display
Pinhole lens
Camera: 1.3" CMOS 350 000 pixels
Built in stereo speakers
O1027
 Call for Pricing
O1027  Верига за ноутбук с ключе (chain for notebook)
O1026
 Call for Pricing
O1026  Верига за ноутбук с комбинация (chain for notebook)
Skype Phone Review
 Call for Pricing
Skype Phone Review Phone for Skype and other VOIP calls
Plug and Play
LCD display
Navigation Joistick
Menu button
Interface: USB
ANELIA-S21157
 Call for Pricing
ANELIA-S21157 Тонколони PRIVILEG 2.1ch 1x20W 2x3W Remote
DVR-7816
 Call for Pricing
DVR-7816 Видеорекордер, 16 канален, компресия H.264, скорост на запис общо 400 к/с @ CIF, поддръжа 1 SATA HDD до 2TB, VGA, LAN.
BE-IFD60
 Call for Pricing
BE-IFD60 Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/3" SONY 600TVL, ИЧ подсветка с обхват до 40м, обектив със Zoom 4-9mm и фокус, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
O1017
 Call for Pricing
O1017 Кутия за HDD 2.5“ SATA
RACK-42U-6x6x12
 Call for Pricing
RACK-42U-6x6x12 Рак 42U 600*600*2000mm RACK
Login
Promotions

Partners

 commvault.jpg
optoma