leer
  • Bulgarian
  • English
  Friday, 25 April 2014
Search
All News
New Catalog
CCTV
Adapters
Adapters USB
Video screns
IT Security
Interactive whiteboards
Massage & Fitness
Tablets
VoIP
Слушалки
Тонколони
Битова техника
Скенери
Мултимедия
Мрежови продукти и VOIP
GPS навигации
Принтери
Многофункционални у-ва
Xerox консумативи
Lexmark консумативи
Клавиатури
Мишки
Специално за игри
FM трансмитери
Телефони мобилни
Кабели
Цифрова телевизия
Лаптопи
Фото и видеокамери
Web камери
Кутии за твърди дискове
Адаптери за захранване
Кутии и шкафове
Монитори
Електронни цигари
Автомобилна електроника
LED
Catalogue
Who is Online
We have 3 guests online

  Navigation: Home
 
PRIVILEG SM5 - Смартфон с Android, на който можете да гледате телевизия Print E-mail
PRIVILEG SM5 е поредното доказателство за големия успех на операционната система Android в областта на мобилните устройства. Устройството е черно на цвят, има сравнително изчистен и елегантен дизайн с характерни заоблени контури. 
В действителност черни са предния и задния панел, а страничния кант на телефона е от сребриста пластмаса. От лявата страна се намират бутон за снимане и бутон за извикване на менюто за разговор, от дясната са разположени два бутона за регулиране на силата на звука и порта USB, който има нестандартен интерфейс и се закрива с капаче. От горната страна е бутона за включване и изключване, 3,5-мм аудиожак, антена за тунера (около 24 см в разпънато състояние) и жак за зареждане. Под екрана са разположени четирите бутона на Android (търсене, меню, начало и връщане), а под тях има голям кръгъл бутон, който изглежда служи за потвърждаване. SM5 е сравнително дебел – около 13 мм, – което се дължи най-вероятно на вградения ТВ тунер, но е учудващо лек – само 117 г заедно с батерията.
Един от големите плюсове на модела SM5 е, че може да работи с 2 SIM карти едновременно (инсталират се под батерията), но това не е всичко. Сред останалите интересни характеристики са вградения аналогов ТВ тунер, УКВ радиото и модула за GPS навигация.

SM5 има 3,3-инчов сензорен TFT дисплей с разделителна способност 320 х 480 пиксела. Процесорът е познатия ни двуядрен Mediatek MTK6516 с тактова честота 416 MHz + 208 MHz. Вградената памет е 256 MB, а външната памет може да бъде увеличена до 16 GB чрез поставяне на допълнителна micro-SD карта (трябва да отворите задния панел и да извадите батерията, за да получите достъп до слота). Комуникационните възможности включват Wi-Fi 802.11b/g и Bluetooth 2.1. На гърба има камера с разделителна способност само 2 мегапиксела, но пък със светодиодна светкавица, липсва втора камера за провеждане на видеоразговори. Както е обичайно за мултифоните на PRIVILEG в комплекта влизат две литиево-йонни батерии, хендсфри, захранващ адаптер (включва се чрез USB кабела, който също е в комплекта) и подробно ръководство на български, качено на компактдиск. Батерията осигурява до 180 часа в режим на изчакване и до 6 часа време на разговори.
 
 
 
Работата с PRIVILEG SM5 е лесна, всеки, който е използвал Android, ще се справи без да е нужно да чете ръководството. Програмите се стартират с прилична скорост, която не дразни потребителя. Дисплеят е достатъчно голям за повечето дейности, но единствено леко се зацапва при употреба (тук ще ви помогне микрофибърната кърпичка от комплекта). В нашия тестов модел имаше доста инсталирани приложения като можем да споменем Aldiko Book, Yahoo Messenger, Car Home (интерфейс при шофиране), FS File Explorer, Facebook, FM Radio, Gallery, Gmail, Maps, Mobile TV, MSN Talk, Navigation, ThinkFree Mobile, YouTube и др. Ако те не са ви достатъчно, винаги можете да добавите нови приложения от софтуерното хранилище Android Market или други източници в Интернет, съдържащи софтуер за Android. Ние се свързахме към локалната Wi-Fi мрежа в нашата редакция и изпробвахме смартфона като браузвахме в Интернет и локалната мрежа. Уеб-страниците се отварят без затруднения като лесно можете да сменяте ориентацията от портретна на пейзажна, завъртайки устройството в съответната посока, ако се наложи. Мащабирането става с двойно почукване върху екрана и не срещнахме затруднения при разчитане на текст и разглеждането на дребни изображения. За локалната мрежа използвахме приложението FS File Explorer, което е много удобно за свързване към CIFS/Samba или FTP сървър и копиране на файлове.
Споменахме, че в SM5 е вграден аналогов телевизионен тунер и това наистина е така. Ние бързо успяхме да сканираме ефира с приложението TV Mobile и хванахме излъчваните в София ефирни аналогови програми. Разбира се, качеството на приемане зависи от местоположението ви и околните препятствия, но гледането на телевизия е напълно възможно.
 
Имайте предвид обаче, че SM5 предлага отлични мултимедийни функции и с лекота може да плейва различни аудио- и видеофайлове (MP3, AMR, AAC, MIDI, 3GP, WMV, H.264 D1), така че винаги можете да се забавлявате с вашите любими песни или филми. Тук трябва да споменем, че и на SM5, както и при SM1, не успяхме да инсталираме Adobe Flash Player 10.1 от Android Market (добавката просто не се появява сред останалите приложения). Това означава, че няма да можете да отваряте и гледате Flash съдържание с уеб-браузъра. Трябва да уточним, че проблеми с YouTube няма и спокойно можете да гледате любимите си клипове, освен това можете да инсталирате друг Flash плеър и да пускате с него swf файлове. Потърсихме в Интернет информация за описаната ситуация, но не успяхме да открием еднозначен отговор – със сигурност същият проблем съществува и с други, базирани на Android, телефони, но като причина се посочва процесора, който трябва да е поне ARM8. В нашия конкретен случай е използвана платформата Mediatek MTK6516, която включа един основен 416 MHz процесор за системните задачи и един спомагателен 208 MHz процесор за телефонния модул, което може би обърква Android Market при проверката за съвместимост, която се извършва при свързване с него.

Така или иначе PRIVILEG SM5 е стилен смартфон, предлагащ лекота на работа и възможността за използване на хилядите налични и все още безплатни приложения. Цената на устройството също не е за пренебрегване, тъй като е много изгодна и достъпна. Наличието на два слота за SIM карти със сигурност ще бъде от голяма полза за тези от вас, които имат по два мобилни телефона.
 
 
Калоян Кънчев
PERSONAL COMPUTER WORLD
 
 
 
Характеристики:

• GSM850/900/1800/1900
• GSM/EDGE/GPRS
• Android 2.2.1
• 3,3-инчов сензорен дисплей; 320 х 480 пиксела
• MTK6516 Dual CPU, 416 MHz + 208 MHz
• 802.11b/g
• аналогов ТВ тунер
• УКВ радио + запис
• GPS приемник
• слот за micro-SD (до 16 GB)
• памет 256 MB Nand Flash, 256 MB RAM
• 2 MP камера + LED светкавица
• аудиоплеър
• видеоплеър
• Bluetooth 2.1
• USB 2.0
• размери 110,5 х58,5 х12,9 мм
• 117 г


Окомплектовка:

• 2 броя батерии Li-Ion 1250 mAh
• слушалки
• USB кабел
• зарядно
• микрофибърна кърпичка 
 
< Prev   Next >
News

Axence nVision Pro с безплатен лиценз за 3 месеца
 
Axence nVision е софтуер, предоставящ всичко необходимо за защитата и управлението на фирмените мрежови системи и устройства по най-ефективен начин.


 
Камери за видеонаблюдение
Камери за външен и вътрешен монтаж - CCD, CMOS, водоустойчиви и куполни.


 
Видеорекордер за видеонаблюдение, 16 канала
Видеорекордер за видеонаблюдение, 16 канален, компресия H.264, скорост на запис общо 400 к/с @ D1, видео изходи - HDMI, VGA и BNC, поддръжа 2 бр. SATA HDD по 2TB, общо 4TB, LAN, aлармени входове и изходи, aудио входове и изходи, под Linux OS 
Read more...
 
Интерактивни бели дъски - HITACHI
 
Основното предимство на дъските Hitachi е софтуера - StarBoard, вече изцяло преведен на български с изключително богата библиотека от исторически и географски карти, формули и др.. Новите модели работят и с електронна писалка или само с пръст, като ако се добави цената на четири допълнителни писалки, разликата е незначителна. Hitachi дъската предлага твърд и издръжлив екран - не мембранен, което го прави устойчив на повреди и възможност да бъде използван от много потребители едновременно. Дъската може да бъде използвана също и като обикновена бяла дъска. Ниско отразяващата повърхност я прави подходяща за чуствителни очи.
Read more...
 
Products
3G USB донгъл/модем
59.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
3G USB донгъл/модем 3G USB донгъл/модем за таблет: Privileg MID-7A, MID-7D, MID-7G, MID-7G+, MID-7L, MID-97, MID-10B
Skype Phone Review
14.20лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Skype Phone Review Phone for Skype and other VOIP calls
Plug and Play
LCD display
Navigation Joistick
Menu button
Interface: USB
RACK-37U-6x6x12
516.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
RACK-37U-6x6x12 • Подвижни странични капаци с вентилационни отвори в долната част
• Секретен механизъм с комплект ключове за предна и задна врата
PRIVILEG N7102
399.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG N7102 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.21 Jelly bean
CPU: MTK6589 quad core
5.5" IPS екран: 960x540
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
KBD-500-RF
58.80лв. с ДДС (препоръчителна цена)
KBD-500-RF PRIVILEG мини клавиатура (безжична) за: PC, Pad, Android Box TV, Google TV Box, XBOX360, PS3, HTPC / IPTV и др.
PRIVILEG S7100 Dual SIM
383.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG S7100 Dual SIM Смартфон за две SIM карти
5.5-инчов тъчскрийн
WiFi, Bluetooth, USB
FM радио, Вграден GPS приемник
PRIVILEG S7589
479.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG S7589 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.2
CPU: MTK6589 quad core
5.8" IPS екран: 1280x720
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
Смартфон Huawei Vision
389.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Смартфон Huawei Vision Oпер. с-ма: Android 2.3.7
GPS, WiFi, 3G
2GB ROM,512MB RAM
1GB вътрешна памет
4GB външна памет
HUAWEI GAGA - WiFi, GPS, 3G
149.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
HUAWEI GAGA - WiFi, GPS, 3G • Oпер. с-ма: Android Froyo
• 512MB ROM,256MB RAM
• GPS, WiFi, 3G
• Kaпацитивен дисплей
Автомобилна мултимедийна система KD-6228
528.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Автомобилна мултимедийна система KD-6228 Автомобилна мултимедийна система, 2 DIN, със 6.2" (16:9) тъчскрийн дисплей,DVD / CD възпроизвеждащ механизъм, AM/FM с памет за 30 станции и RDS, изход за субуфер, 4X50W, дву-зонова функция, GPS, Bluetooth
PRIVILEG F600
399.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG F600 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.1
CPU: MTK6589 quad core
4.7" сензорен екран: 854x480
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
PRIVILEG MPC-1 Android mini PC
99.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG MPC-1 Android mini PC MPC-1 e мини компютър, който се включва в HDMI порта на Вашия телевизор и го превръща в Android SMART TV.
Смартфон Huawei Sonic
350.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Смартфон Huawei Sonic Операционна система - Android 2.3.5
RAM 160MB вградена, 512MB ROM, 256MB RAM
3G мрежа - HSDPA 900/2100
Таблет PRIVILEG MID-7N
238.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Таблет PRIVILEG MID-7N Процесор -TCC 8923, 1GHz
RAM памет - 512MB
Вътрешна памет - 4GB
GPS, FM transmitter
Функция за запис по време на път
Login
Promotions

Partners

 commvault.jpg
optoma