leer
  • Bulgarian
  • English
  Friday, 31 October 2014
Search
All News
New Catalog
CCTV
Adapters
Adapters USB
Video screns
IT Security
Interactive whiteboards
Massage & Fitness
Tablets
VoIP
Слушалки
Тонколони
Битова техника
Скенери
Мултимедия
Мрежови продукти и VOIP
GPS навигации
Принтери
Многофункционални у-ва
Xerox консумативи
Lexmark консумативи
Клавиатури
Мишки
Специално за игри
FM трансмитери
Телефони мобилни
Кабели
Цифрова телевизия
Лаптопи
Фото и видеокамери
Web камери
Кутии за твърди дискове
Адаптери за захранване
Кутии и шкафове
Монитори
Електронни цигари
Автомобилна електроника
LED
Catalogue
Who is Online

  Navigation: Home
Ревю и видео представяне на PRIVILEG TV3 WiFi Print E-mail
Изненадите, както се казва в една стара сентенция, никога не свършват. Тoва е валидно с пълна сила и за новия модел Privileg TV3 WiFi, който бе представен неотдавна на българския пазар от дистрибутора на марката COMPUTER 2000 България. Четирибандовият GSM с едновременна поддръжка на две SIM карти е с широк набор от приложения и функции, но като че ли  най-силно впечатлява елегантния му дизайн, наличието на WiFi, и интересния и удобен потребителски интерфейс, който ни напомня отчасти за този на Apple iPhone. Privileg TV3 WiFi се предлага с богат на аксесоари комплект, а крайната му цена към момента просто не оставя място за излишно двоумение...
 
 
Основни характеристики:

- 2 слота за  2 SIM карти (Dual SIM GSM), двете карти работят едновременно
- Четирибандов GSM/GPRS 850/900/1800/1900
- 3” резистивен сензорен TFT WVGA (240 x 400 пиксела) екран с 262K цвята
- Wi-Fi (с password/network manager), Bluetooth v2.0 с A2DP, HID (блутут дистанционно за PC)
- FM радио и рекордер, TV тунер и антена, MP3/MP4 плеър
- 3.2 MP камера с LED подсветка, служеща и като фенерче; видеозапис
- Иновативен, бърз и удобен за работа потребителски интерфейс
- 72 MB вградена памет, слот за microSD карти (2 GB в комплекта)
- Google maps, Opera Mini, eBuddy; възможност за инсталиране на други java приложения
- Относително тънък с размери 53 x 107 x 12.8 мм; 113 грама тежина
- Богат набор от аксесоари в стандартния комплект
 
Стандартен комплект:
 
- 1 бр Privileg TV3 WiFi
- 2GB microSD карта
- 2 броя Li-ion батерии с капацитет от 1000 mAh
- Зарядно устройство за ел.мрежа с възможност за зареждане и на допълнителната батерия
- Зарядно за автомобил
- USB кабел
- Стерео кабелни слушалки с вграден микрофон за говорене
- Връзка аксесоар за носене на врата
- Предпазващо дисплея фолио
- Българско/английско упътване
Материали и изработка

Прави впечатление изработката и визията на Privileg TV3 WiFi. За това допринасят и материалите и повърхностите, които придават неустоим вид на телефона. Лицевият панел е обхванат от лъскава метална рамка, която хармонира с огледалната повърхност на горната част на телефона. Страните на телефона са матово сребърни с множество елементи, копчета и слотове по тях. Гърбът констрастира със своя матов хамелеонов панел, съставен от устойчива на изплъзване повърхост. Телефонът много добре приляга в ръката и е удоволствие да се работи с него както с пръсти, така и стилус.


На лицевия панел основна част заема сензорния екран, с много добра чувствителност, дори за работа с големи пръсти. Над екрана има високоговорител, и втора камера, а под екрана са двете слушалки за приемане/отказване на разговора и OK потвърждаващия Pad между тях. И трите бутона са с мека тактилност и издават мек и приятен механичен звук при натискането им (да не се бърка с дигиталния звук който може да бъде изключен по желание). Дясната страна включва камера бутона, слота за каишката за носене на врат или ръка, и най-горе е телескопичната антена за TV тунера и FM радиото.

Отляво се намира пък стилуса за писане, а в противоположния горен край са двата бутона за намаляване / увеличаване силата на звука и стоп бутон между тях. Въпреки това, този стоп бутон служи само за пускане на LED светквацита в режим на фенер, при продължително натискане (над 2 секунди). Това е и единствената му функция. Горната част на Privileg TV3 WiFi има on/off/lock бутон и специфичния USB слот, който служи както за зареждане, така и за поставяне на слушалките с вградения микрофон. На дъното на телефона ще намерите само тънкия процеп за микрофона.
За да поставите двете SIM карти трябва леко да плъзнете капака на батерията надолу. Под него се намира 1000 mAh-овата батерия, както и слота за microSD картата. За да я смените или поставите трябва да изгасите телефона и да отстраните батерията. Под батерията са ясно обозначени поставките за двете SIM карти.

Потребителски интерфейс


Потребителският интерфейс на Privileg TV3 WiFi до голяма степен прилича по цялостна визия на този на Apple iPhone. Разбира се Privileg TV3 не е смартфон, но самите иконки, някои подменюта и ефекти досущ напомнят за iPhone. Дори специфичното разместване на иконки и тук е интегрирано – при задържане на някоя иконка тя и останалите започват да трептят и може да се разместват като се влачат в желаната посока.

Има три страници с различни иконки, като прелистването до следващия екран с приложения става с приплъзване на пръст на ляво или на дясно по екрана. Четирите иконки от системното меню долу също може да бъдат размествани и подменяни, а иконката на календара сменя актуалната си дата така, както при Apple iPhone.

Потребителският интерфейс е бърз и удобен за работа както с пръсти, така и със стилус. Когато се намирате на някой от трите основни екрана и натиснете ОК бутона излиза падащо меню показващо двете SIM карти и статуса на Wi-Fi връзката. От там може да стартирате търсене / пускане на W-Fi-то, което е много практично.

Софтуерната QWERTY клавиатура е подходяща за работа само със стилус. Хубавото е, че има и българска клавиатура с БДС и фонетичен стандарт. Всъщност клавиатурата е преведена на още няколко езика, което е голямо удобство при ползване.

Пропуснатите обаждания, непрочетените съобщения също се отбелязват както при Apple iPhone – с червено кръгче над иконката на съответната апликация и цифричка, показваща броя на пропуснатите разговори / непрочетени съобщения.

      
 
Телефония, сигурност на данните


  Ако повечето от вас се чудят как с една зелена слушалка ще се набират две сим карти,  отговорът е прост – софтуерно. За да въведете номер за избиране трябва да натиснете зелената софтуерна слушалка, която се намира в долния ляв ъгъл. Тя стартира софтуерната клавиатура с големи клавиши и двете зелени слушалки една до друга. Всеки въведен номер може директно да бъде съхранен в контактите, но само като нов номер. Най-долу има системно меню с пет иконки, които обаче нямат същата функция както при iPhone. Favourites иконата стартира Call center-a, втората е обикновен шорткът към SMS центъра, третата стартира телефонната книга, четвъртата ви връща на основния екран, а петата отваря търсачката в телефонната книга. При входящо съобщение може да заглушите обаждането като обърнете телефона с гърба на горе. Тази опция е достъпна благодарение на вградения акселерометър. Неговата функционалност може да се променя в зависимост от нуждите ви – смяна на тапет-а при поклащане на телефона, както и песен, FM и TV станция, въртене на екрана и motion game.

В Privileg TV3 WiFi има вграден телефонен секретар, който се стартира в зависимост от зададените настройки. В приложението има и сектор, където да прослушвате пропуснатите съобщения. За съжаление не може да променяте записа на секретаря, което беше достъпно като функция в някои други Privileg телефони.

Privileg TV3 WiFI идва с 2 приложения, които касаят сигурността на данните на телефона. В случай на открадване на телефона има програма, която праща информация за това къде е телефона (вероятно базирана на триангулация между най-близките мобилни клетки), също така може да се настрои как да се държи телефона, в случай на поставяне на чужди SIM карти.
Другото приложение е Incall Firewall, който е познат и от предишни Privileg телефони. В черния списък поставяте номера, които не желаете да ви безпокоят. Може да изберете и как да бъдат отхвърляни обажданията им – чрез различни системни съобщения, като „заето”, „отхвърлен разговор”, „изключен телефон” или „избрали сте несъществуващ абонатен номер”. Червената листа пък може да ограничи кои групи с контакти да може да ви достъпват в определен момент, като това е отделна функция от черната листа и работи независимо. Стартирането на Firewall-а може да става както ръчно, така и автоматично за определен период от денонощието. И не на последно място, може да определите дали телефонът ви да приема обаждания от непознати номера или директно да ги отхвърля.

Същата „огнена стена” с идентични настройки и функции ги има и за съобщенията. Ако получавате редовно рекламни спам смс-и, поставянето на номера в черната листа решава въпроса генерално.
 


 
Адресна книга

Контактите, като основна част от телефона, заемат подобаващо място в системния ред с четири иконки, който винаги се вижда, независимо на кой основен екран се намирате. Списъкът с контакти е изписан с принадлежаща към името иконка, която индикира къде са записани данните – на паметта на телефона, или на една от двете SIM карти. На един екран се събират по 8 контакта, като максимума въведени записа в паметта на телефона са 800 броя и до 10 подзаписа към всеки контакт, като над контактите отдясно има точен номер на броя на контактите в книгата ви а отляво е изписан режима на въвеждане на текст.

Всеки един контакт има полета за: име, номер, домашен номер, име на компания, имейл адрес, офис номер, факс номер, рожден ден, мелодия и група, в която е поставен даден запис. Единственото поле, което липсва спрямо предишните Privileg модели е това за поставяне на персонална снимка.Това са и полетата, които се синхронизират с vcf стандарта за контакти. Това означава, че ако през блутута си прехвърлите адресите от предишен телефон, гореизброените полета ще бъдат синхронизирани и всички други – не, включително важното поле “note”, където обикновено се въвежда допълнителна информация.

Когато маркирате даден контакт, под името му се изписва номера по подразбиране. Когато създавате нов запис в телефона, първо трябва да изберете къде ще се съхранява записа - в SIM 1, SIM 2, или в паметта на телефона, като може да определите къде по подразбиране да се записват данните. Това означава че при всеки запис вие пак ще виждате полетата за избор, но маркираното по подразбиране поле ще изисква само потвърждение.

В контактната листа може да търсите номер по два начина - търсене на запис и бързо търсене. При търсенето на запис се отваря на целия екран прозорец в който въвеждате име и търсите. Според мен много по-практично е бързото търсене при което на последния ред над клавиатурата излиза допълнително поле. При всяко въвеждане на символ се филтрират намерените имена и това става без никакво забавяне. И  двата вида търсене проверяват за името само в първото име, защото телефонът има едно поле за запис на име. Това означава че ако прехвърлите от компютър или друг телефон контакт, в който името е въведено в две полета, данните се сливат в единственото поле при получаването им в TV3 WiFi.

Наложилият се като стандарт синхронизация на данните от телефона с компютър, посредством разработен от производителя на телефона софтуер, тук не е налична. Това е една от основните критики към разработчиците на CEST телефони, които традиционно не предоставят софтуер за синхронизация. Ако имате седемстотин и повече контакта с по няколко номера, определено се нуждаете от върхов модел телефон, с който да боравите безпроблемно с цялата информация, но повечето хора, които ползват DUAL SIM телефони, обикновено държат контактите си на картата, така че това не представлява проблем за тях.

Съобщения, социални мрежи

Писането на съобщения е много лесно и удобно, благодарение на софтуерната QWERTY клавиатура. Privileg TV3 WiFi има общо три иконки, които са свързани със съобщенията. Две от тях се намират на първия основен екран а третата, отговаряща за MMS съобщенията се намира на втория екран, но лесно може да бъде преместена на удобно за вас място чрез възможността за разместване на иконките. Всяка SIM карта има отделен масив и съответно всички съобщения, било то входящи, изходящи или чернови се класират съответно в SIM1 или SIM2 SMS структура. Получените съобщения може да се съхраняват и на паметта на самия телефон.

Служебни съобщения за доставяне на пратените съобщения, както и SMS брояч са сред характеристиките на телефона. Ако се случи така, че докато пишете съобщения някой ви звънне след приключване на разговора отново излиза екрана на който сте бил за последен път. Ако натиснете червената слушалка излизате от екрана за въвеждане на SMS, но при повторно избиране на нов sms на екрана излиза последно въведената информация. След приключване на писането на SMS трябва да изберете от коя SIM карта да бъде изпратено съобщението.
 

 
Може също така да добавите още адресати, ако пращате масовo съобщение с еднотипен текст до осем получателя. Още една интересна опция е пращане на съобщение по група. И най-накрая, на всеки получен sms може да отговаряте, както от същата карта (SIM1), така и от втората карта (SIM2). Втората иконка New SMS стартира директно менюто за писане на нов SMS, което като цяло е удобно, предвид че тук няма хардуерни клавиши, които да служат като шорткъти за пре-програмируеми функции.

Въпреки, че MMS съобщенията са в отделен профил, структурата им не се различава особено от тази при SMS съобщенията. Когато пишете MMS, може да добавяте снимки, аудио и видео файлове.

 
В телефона има вграден имейл клиент, който има познатите функции на повечето стандартни мейл клиенти, но също така може да си инсталирате и друг java мейл клиент от друг разработчик.Предимството и удобството на големия сензорен екран и софтуерната QWERTY клавиатура са доказани, особено когато става въпрос за чатене през мобилния телефон. В TV3 има пре-инсталиран eBuddy (java базиран) чат клиент, който е сред известните чат програми, които обединяват MSN, Yahoo, Gtalk, Facebook, ICQ, MySpace и AIM чат програми или част от приложения, които обслужват чат канал с даден потребител (какъвто е случая с Facebook).
 

 
Има още едно приложение на име chat room (чат стая), което позволява да въведете прякор и номер, с който да чатите посредством SMS съобщения. Това е досущ като threaded sms-ите при iPhone-а. Разбира се може да инсталирате и други специализирани java приложения за популярни мрежи като Facebook, Twitter, MySpace и чат програми за Skype, ICQ и т.н.
 
Работа с Wi-Fi, Google Maps
Едно от основните предимства спрямо предишните модели на Privileg е наличието на Wi-Fi b/g. Чатенето и browse-ването из интернет е много бързо и лесно, когато сте се закачили за някоя Wi-Fi мрежа. Освен това почти всички фирми предлагат на служителите си достъп до интернет през Wi-Fi на служебните места, което е добре дошло за телефоните с Wi-Fi. На основния екран има Wi-Fi иконка, която стартира приложението за пускане / спиране на Wi-Fi. Това може да направите и като натиснете OK бутона, когато се намирате на някой от трите основни екрана. Във WLAN status подменюто може да видите подробности за връзката, мрежата, MAC адреса и IP-тата, както и силата на сигнала и скоростта на трафика. В Access point settings може да въведете мрежи, които често използвате, за да може автоматично да се логвате в тях, когато са налични, като за тях може да се задава и приоритет спрямо непознатите / отворените WiFI мрежи.
 
 
 
Голямо предимство е че в телефона има инсталиран Google Maps v.2.3.2 (Java) приложение. Това си е пълнофункционалното официално приложение, което много от потребителите добре познават. Единственото ограничение е скороста на данни, която е ограничена от GPRS връзката, тъй като TV3 WiFi не поддържа EDGE, UMTS или HSDPA. Може би следващият dual SIM телефон ще има 3G, както и GPS, но нека за сега се фокусираме върху настоящия модел. В районите в които се поддържа трафик инфрормация или street view, вие може да се възползвате от допълнителните екстри на тези услуги. Недостатък на Google Maps e, че работи само с Data трафик от SIM картата и не може да се ползва през Wi-Fi, дори да ограничите мрежовите настройки на телефона до “WiFi only”.
 
 
Internet Browser-и

Една от основните функции, които интересуват всеки потребител е internet browser-a в мобилния телефон. Докато някои от нас го ползват рядко, то други си вършат важна работа с него докато са в движение.

Privileg TV3 WiFi има два internet browser-a: така наречения Safari browser и стандартната Opera Mini 4.2. Въпросният Safari browser няма нищо общо с браузера, който е инсталиран в Apple iPhone. Тук само името е взаимствано, като самия браузер е способен да отваря основно леки wap страници. За тежките сайтове излизат съобщeния като „недостатъчна памет” или „неподдържан скрипт” и т.н.

 

 
Класическият Opera Mini browser обаче работи безпроблемно с всичките му функции и екстри, като дори врадения auto-rotate завърта автоматично browser-а в зависимост как завъртате телефона. Сред многото му настройки са качеството на зарежданите снимки, размера на шрифта, активиране на мобилна версия, визуални ефекти, мини карта, автоматично довършване на изписания домейн и други.


 
Java

Privileg TV3 WiFi поддържа джава приложеия безпроблемно и има вграден java launcher приложение. В него са показани всички инсталирани джава приложения, както и всички възможни настройки свързани с тях. Единсвено нестандартната резолюция на екрана от 240 x 400 точки може да е проблем за някои java приложения, които са писани и работят адекватно на масовия 240 х 320 точки стандарт за резолюция на екрани.


 
Мултимедия

TV3 WiFi има множество мултимедийни приложения – ефирна телевизия, FM радио и запис, mp3 и mp4 плеъри, специализирана галерия за снимки и не на последно място 3.2 MP камера с видео запис.

TV Тунер и FM радио


  

Големият и хубав 3” сензорен екран е попадение в десятката, когато говорим за гледане на телевизия. Интерфейсът е интуитивен и удобен за боравене. Избирате „Area” Bulgaria 1, след това пускате автоматично сканиране на честотите и сте готови да гледате ефирна телевизия! Каналите BTV, Канал 1 и Nova се хващат отлично. Благодарение на акселерометъра екрана се завърта автоматично при това много бързо. Дори да няма поставени SIM карти в телефона, той може да се стартира и да се ползва като плеър, дори имате достъп до адресната книга.

На екрана има дори прозорец с три от избраните канали, така че може да сменяте най-често използваните канали само с един клик. Увеличаване / намаляване на подсветката, както и силата на звука също заемат централно място в интерфейса. Над текущия канал който гледате има индикация за силата на сигнала, както и две иконки, които служат за избиране на някой от предварително въведените канали. Червеното бутонче най-долу по средата служи за директен запис предаване – една функция, която никой друг телефон продаван в България не притежава – става дума за водещи марки като Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG и други. Дори мултимедийният флагман на Nokia – Nokia N96 не може дори да лови ефирна телевизия.

Записаните клипове са в 3gp формат и се намират в папка Video на мемори картата, като почват с обозначение TV [пореден номер на файл]. Компресията е доста силна и въреки това около 15 секундно клипче тежи около 1 MB.

 
 
 

Може да слушате FM радио на високоговорител, а благодарение на вградената телескопична антена не се нуждаете от слушалки, които да служат за антена. Ако искате да търсите канали без да ги съхранявате в паметта, натиснете лупичката и стрелките за търсене след това. В настройките на радиото влизат опции, като работа на фонов режим, докато да речем си сърфирате в интернет или пишете смс-и. Другите настройки касаят записа от радио – качество и формат на аудио файла.Самият запис от FM радио става като натиснете бутона REC и после давате back, въвеждате името на файла и натискате save. Дори ако сте настроили записа на WAV формат и високо качество, компресията е доста силна – 15 секунди запис са около 150KB информация. Има още едно приложение, свързано с FM радиото – програмирано записване от радио. Може да настроите телефона да записва на определена дата, определен интервал от време, колко пъти да се повтори и през кои дни. Другите настройки са за избраната станция, както и формата на файла, качеството на звука и къде да бъде записан самия файл.

Аудио / Видео плеъри, галерияАудио плеъра в TV3 WiFi носи гордия надпис iPod, но на практика няма нищо общо с функционалността на Apple-ския плеър. Въпреки това основния екран на плеъра досущ наподобява този на Apple. Горе в дясно има опция разбъркване на песните, а от лявата страна пък са бързите настройки за повтаряне на избрано парче. Бързо превъртане напред или назад е възможно като задържите стилуса върху екрана там където се показва докъде е изсвирено парчето. Ако искате напред, натиснете в точка до която не е стигнало парчето и то ще се превърти бързо напред. Същото важи за превъртане назад – натискате в точка, която вече е изсвирена. В долната част на екрана са клавишите за предишно / следващо парче и силата на звука.

При стартиране на плеъра се генерира така наречената play list-a от песни, които трябва да са съхранени на картата и задължително в папка My Music, като всички песни трябва да се намират в централната директория (без подпапки). По желание може да се изключи опцията за автоматично генериране на аудио листа, особено ако не сменяте музиката непрекъснато. Благодарение на вградения блутут с поддръжка на A2DP профил може да слушате музика с всеки комплект съвместими блутут слушалки. От плеъра също така може директно да добавяте и музикално парче към листата с мелодии за рингтонове. Има различни аудио ефекти, като 3D surround, но той разбира се е софтуерен такъв; увеличаване на бас ефекта също е наличен.Sound recorder-а за който споменахме при мултимедията записва във формати .amr, .wav и .awb и две нива на качество. Може да паузирате записа по всяко време.

Видео плеърът поддържа клипове в 3gp и MPEG4 формат и предлага гледане на клиповете, както в нормален режим, така и в "landscape" режим, а завъртането е автоматично, благодарение на вградения акселерометър. Възможно е бързо превъртане напред и назад в гледания клип, като това става с приплъзване на стилуса върху статус бара.


             
    

Когато сте отворили видео плеъра, може да гледате директно клипове от YouTube. От options избирате srteaming url > predefined > YouTube. Отварят се директно видеата в популярния канал, има опция за търсене, както и да се логнете в нечий личен канал. Също така може да въведете и други видео сайтове, стига да имат мобилни версии или да работят със скриптове, които телефонът не поддържа.

 

Галерията в Privileg TV3 WiFi е обновена за първи път спрямо предишните модели. За първи път отворената снимка може да се увеличава (zoom-ва) до реалния и размер. Снимките изглеждат много добре на качествения и голям екран на TV3 WiFi. Телефонът отваря jpg, png, gif и други файлове. Вградената опция за слайдшоу е удобна за преглеждане на повече снимки, като може да избирате между три скорости на преглеждане и transition ефекти. Основният екран на галерията може да бъде подредена матрично или под формата на списък от тъмбове и информация за съответната снимка. При прелистване на галерията нагоре / надолу има нещо като кинетично скролиране, макар да не е изпълнено така добре както при Apple iPhone.


Камера, видео рекордер

Privileg TV3 WiFi има 3.2 MP камера и LED светкавица. Интересното при камерата е, че има втора (лицева камера), която също е 3.2 MP и от менюто има опция коя от двете камери да се стартира по подразбиране. Снимане с лицевата камера е особено подходящо ако искате да се заснемете сами, като прецизно кадрирате преди да направите снимката. Да припомня че LED светкавицата може да се използва и в режим на фенерче, като се стартира с едно натискане на бутона, който се намира между другите два служещи за увеличаване / намаляване силата на звука. Интерфейсът има всички основни настройки, касаещи експозицията, цветната температура, компенсацията, различни резолюции за снимката и три нива на качеството. Налични са също така готови рамки, ефектни филтри и др. Заснемането става чрез натискане на ОК бутона или на специализирания хардуерен camera бутон, разположен от дясната страна на телефона. При стартирана камера, от дясно се появява вертикален ред с 9 иконки, които служат за регулиране на всевъзможните настройки на камерата, включително превключване между двете камери с едно натискане на иконка.Качеството на снимките е приемливо и става за снимки с документална стойност, детайлът е минимален, но за снимки в общ план – сгради, група от хора, събития, си заслужава, пред варианта да няма снимка. Особено ако резолюцията се намали до 800х600 или не повече от 1024х768, резултатите са сполучливи.

   За записване на видео клипчета има отделно приложение с по-различен, но добър интерфейс. В режим на снимане може да променяте експонацията, както и да увеличавате / намалявате в кадъра (zoom-ване). Клиповете имат три режима на качество. При видео камерата също може да се възползвате от лицевата камера, в зависимост от нуждите ви. Заснетите клипове са в 3gp формат и 176 х 144 пиксела резолюция; около 15 секунди видео заснемане заемат около 500KB от свободната ви памет.
 
Други приложения, функции, игри

Privileg TV3 WiFi има обновен календар в стил iPhone, три режима на преглед и три типа събития – reminder, meeting и course. Богатите възможности за настройване на събитията са леко помрачени от неудобния тънък слайдер, разположен в дясната част на екрана, който на практика може да се „нацели” само със стилус. Т.к. дори с него е доста неудобен (това важи и за всички останали приложения и менюта, където се налага да се слайдва) ви препоръчваме да слайдвате със хардуерните стрелки за увеличаване / намаляване на силата на звука, които тук служат за прелистване по менютата.


Task мениджъра, който отговаря на иконката Notes предлага три типа: date, call и anniversary. Всеки един от трите типа задания имат отделни иконки и традиционно преливат от функции и опции за настройване. Wallpaper manager-а служи за бърза смяна на тапета, който се появава при отключване на телефона. Функционалността на приложенията File manager, book reader, stopwatch, unit и currency converter, които присъстват във всеки един Privileg телефон остават непроменени.
 


Едно от най-полезните допълнителни приложения е „Scheduled power on/off” (settings > phone setup). С тази апликация вие определяте в колко часа телефонът да се изключи и съответно включи. Така всеки ден вие може да нагласите телефона да се гаси в 23 часа и да се пуска да речем в 08:30, когато ставате за работа.

  Интересната и популярна игра Bejeweled е инсталирана в TV3 WiFi. Разбира се вие може да исталирате и други джава игри, благодарение на java поддръжката за която вече говорихме. Телефонът има и motion gaming, тоест игри, които се играят благодарение на акселерометъра, чрез поклащане на телефона. Единствената налична е зарчета, което е добре дошло за хората с интерес към хазартните игри, но за останалите ще трябва да си потърсят нещо по-забавно.
 
Заключение

Privileg TV3 WiFi е един наистина прекрасен Dual SIM телефон, в който компромисът, маркова нокия - китайски телефон, е сведен до минимум. Детайли за доизкусуряване почти не са останали, като единствено софтуерът за синхронизация на контактите остава на дневен ред, както и вграждането на качествен камера модул.

Privileg TV3 WiFi се предлага с богат на аксесоари комплект, а крайната му цена към момента просто не оставя място за допълнително двоумение. За по-малко от месец след пускането му на пазара от модела бяха пласирани над 1000 бройки.


 
   
 


 
Видео преглед на PRIVILEG TV3 WiFi - Част 1

 
Видео преглед на PRIVILEG TV3 WiFi - Част 2

 
 
 Видео преглед на PRIVILEG TV3 WiFi - Част 3

 


Видео преглед на PRIVILEG TV3 WiFi - Част 4


 
 
< Prev   Next >
News

WEBROOT предлага безплатно сканиране на Вашите системи за PCI-DSS Compliance

Компанията WEBROOT c централа в Брумфилд, щата Колорадo – САЩ, основана 1997 год., днес е една от водещите компании, предлагащи решения за информационна сигурност.
   Решенията WEBROOT, използващи SaaS методологията, максимално опростяват организацията на защитата на потребителите от Интернет заплахи. Решенията се използват от над 30 милиона компютри в целия свят. Развитието на компанията се поддържа от инвестиционните фондове Technology Crossover Ventures, Accel Partners и May­field. Официален сайт: http://www.webroot.com. Официален дистрибутор на WEBROOT за България е COMPUTER 2000 Bulgaria.

 
 
GPS навигационни системи TomTom
TomTom GPS navigations
 
Брандът TomTom е един от световните лидери в проектирането, разработването и предлагането на навигационни и картографски устройства, решения за управление на флота, GPS спортни часовници и най-съвременните базирани на местоположение продукти. Всеки ден милиони хора по целия свят разчитат на TomTom, да се придвижат по-лесно и бързо до избраните дестинации.
 

 
Axence nVision Pro с безплатен лиценз за 3 месеца
 
Axence nVision е софтуер, предоставящ всичко необходимо за защитата и управлението на фирмените мрежови системи и устройства по най-ефективен начин.


 
Камери за видеонаблюдение
Камери за външен и вътрешен монтаж - CCD, CMOS, водоустойчиви и куполни.


 
Products
O1026
4.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1026  Верига за ноутбук с комбинация (chain for notebook)
O1027
4.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1027  Верига за ноутбук с ключе (chain for notebook)
Skype Phone Review
14.20лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Skype Phone Review Phone for Skype and other VOIP calls
Plug and Play
LCD display
Navigation Joistick
Menu button
Interface: USB
PRIVILEG F600
380.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG F600 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.1
CPU: MTK6589 quad core
4.7" сензорен екран: 854x480
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
DVR-7816
249.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
DVR-7816 Видеорекордер, 16 канален, компресия H.264, скорост на запис общо 400 к/с @ CIF, поддръжа 1 SATA HDD до 2TB, VGA, LAN.
O1017
22.80лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1017 Кутия за HDD 2.5“ SATA
SHF-02D-USB
3.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
SHF-02D-USB FM трансмитер за кола за MP3 + USB захранване
88.7MHz - 106.4MHz
Mobile DVR 3.5“ SPD-200
310.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Mobile DVR 3.5“ SPD-200 20GB built HDD
3.5" LCD Display
Pinhole lens
Camera: 1.3" CMOS 350 000 pixels
Built in stereo speakers
ANELIA-S21157
39.60лв. с ДДС (препоръчителна цена)
ANELIA-S21157 Тонколони PRIVILEG 2.1ch 1x20W 2x3W Remote
RACK-42U-6x6x12
547.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
RACK-42U-6x6x12 Рак 42U 600*600*2000mm RACK
IP Phone
131.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
IP Phone VoIP телефон ATCOM AT620 - 2Lines SIP, IAX
ATCOM IP01 IP PBX 1 port
240.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
ATCOM IP01 IP PBX 1 port Asterisk базирано устройство с един FXO или FXS модул. Вграден SIP/IAX2 прокси сървър и NAT функции. Осигурява солидна, единна платформа за традиционна PSTN комуникация, както и VoIP.
BE-IFD60
163.80лв. с ДДС (препоръчителна цена)
BE-IFD60 Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/3" SONY 600TVL, ИЧ подсветка с обхват до 40м, обектив със Zoom 4-9mm и фокус, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
Леща за камера AIL-6/60-Moto
133.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Леща за камера AIL-6/60-Moto Moto zoom 6-60mm Lens
BE-IRI42L
53.10лв. с ДДС (препоръчителна цена)
BE-IRI42L Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/4" SHARP, 420 реда, (ICX643 CCD), 24 бр. ИЧ светодиода с обхват до 20 м, 3,6 мм обектив, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
PRIVILEG S7589
431.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG S7589 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.2
CPU: MTK6589 quad core
5.8" IPS екран: 1280x720
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
Login
Promotions

    PRIVILEG MID-7D - Tablet with GPS at good price
    PRIVILEG SM4 - DUAL SIM Smartphone with GPS
    PRIVILEG GPS 50FM - Good assistant on the road
    Share the magic of Huawei Vision
    PRIVILEG MID-7G - compact, slim and fast tablet
    PRIVILEG MID-97 - everything you need in a tablet
    HD multimedia player at good price - PRIVILEG MP300
    PRIVILEG MID-8 и MID-10 - inexpensive and functional tablets
    Dual SIM GSM and smartphones PRIVILEG
    Huawei smartphones - 3G, Android OS, capacitive display
    FM transmitters
    Standalone DVR
    Interactive Whiteboards - HITACHI
 
Partners

 commvault.jpg
optoma