leer
  • Bulgarian
  • English
  Tuesday, 21 October 2014
Search
All News
New Catalog
CCTV
Adapters
Adapters USB
Video screns
IT Security
Interactive whiteboards
Massage & Fitness
Tablets
VoIP
Слушалки
Тонколони
Битова техника
Скенери
Мултимедия
Мрежови продукти и VOIP
GPS навигации
Принтери
Многофункционални у-ва
Xerox консумативи
Lexmark консумативи
Клавиатури
Мишки
Специално за игри
FM трансмитери
Телефони мобилни
Кабели
Цифрова телевизия
Лаптопи
Фото и видеокамери
Web камери
Кутии за твърди дискове
Адаптери за захранване
Кутии и шкафове
Монитори
Електронни цигари
Автомобилна електроника
LED
Catalogue
Who is Online
We have 3 guests online

  Navigation: Home
PRIVILEG X2 JOY DUAL SIM GSM - Практичният избор! Print E-mail
 
 
 
Компактен, надежден и семпъл DUAL SIM телефон с много бърз интерфейс, предлаган на много достъпна цена.  Ако говорите много, ползвате непрекъснато две различни SIM карти и се нуждаете от компактен мобилен телефон с удобна клавиатура то X2 със сигурност ще ви допадне. X2 Joy притежава функции и апликации, които много биха се харесали на младежката аудитория. Подсветката на клавиатурата в различни цветове с опция за изключване и промяната на гласа в различни модулации по време на разговор са само две от интересните приложения. В допълнение има много мултимедийни функции, удобна клавиатура за всички потребители пристрастени към писането на дълги SMS съобщения, будилник, който може да бъде настроен със станция от FM радиото и други.


 
Основни акценти:

-    DUAL SIM телефон с две хардуерни слушалки за набиране/приемане на разговор
-    Single chip/single call технологията намалява облъчването два пъти
-    Семпъл и изчистен дизайн, изключително компактни размери
-    Много бърз и функционален интерфейс
-    Доста силен високоговорител
-    1.8" 65K TFT сензорен екран с 128 х 160 пиксела резолюция
-    Bluetooth с A2DP профил
-    Компактни размери от 104.5 х 45.9 х 13.5 мм и 69 грама тежина
-    Двубандов GSM/GPRS, USB, WAP 2.0
-    Удобни бутони с мек ход
-    FM радио
-    800 контакта в паметта на телефона с 12 подзаписа
-    Български и английски език за интерфейса и въвеждане на данни
-    Слот за microSD карта, 1GB карта включена в пакета
-    Възможност за получаване на контакти през блутут във .vcf формат
-    VGA камера, запис на видео
-    Атрактивна цена
 

Конструкция


Както и при останалите Dual SIM телефони, предлагани от COMPUTER 2000, така и при X2 Joy изработката е изцяло от полимери, което обяснява защо е толкова неочаквано лек.
Лицевият панел на X2 се състои от клавиатура, D-pad, два софтуерни бутона, червена и две зелени слушалки за двете сим карти. Екранът изобщо не се забелязва докато е изключен, оставайки скрит под огледалната повърхност. Над екрана има тънък процеп за слушалката. Екранът не е нито от най-ярките, нито от контрастните, като оггледалната повърхност  на лицевия панел намалява също ефикасността му. Но този екран и не трябва да е от най-качествените, първо защото това е бюджетен телефон и второ, защото с диагонал от 1.8” надали ще седнете да гледате с часове видео или снимки, за да търсите отлично качество. За преглеждане на контакти и писане на SMS съобщения върши повече от добра работа.

Под екрана са разположени от ляво двете хардуерни слушалки за приемане/отказване на разговор. Слушалката към SIM 2 изпълнява и функция на ляв софтуер клавиш,  с контекстна функция. По средата се намира удобния D-pad с потвърждаваща функция.

Отдясно на него се намират съответно другия клавиш с контекстна функция и червената слушалка за отказване на разговор, която служи и за излизане на home екрана, независимо в кое меню се намирате.

От четирите му страни няма каквито и да е клавиши или надписи.

В основата на лявата страна има слот за връзка за носене на телефона в ръка или на шията, докато отдясно има изходи за зарядно и USB/слушалки. Зарядното е еднакво с това на Nokia, което е с 2мм профил, така че може спокойно да ползвате такова, ако имате.

Мирофонът логично се намира в основата на долата част на X2.

Когато обърнем телефона с лицето на обратно забелязваме високоговорителя и предпазния капак за камерата, които са единствените елементи изпълняваща реална функция. Има също синьо кръгло декоративно копче и няколко бели иконки от едната страна на капачето на камерата.

Учудващо за толкова малък телефон, но високоговорителя е много силен и предава реален и относително богат звук.

Под капака, който се отстранява с приплъзване нагоре, се намира 700 mAh BL-4C Li-Ion батерия, а под нея и разположените един до друг слотове за двете SIM карти, а малко над тях и този за microSD картата.

По запознатите от вас знаят че тази батерия всъщност е на Nokia. И за да е пълен „шах-а”, аз реших да пробвам да сложа по-мощната и малко по-дебела батерия Nokia BL-5C 1020 mAh от моята Nokia и познайте – работеше без проблем на Privileg X2 Joy. Задният капак влизаше с малко по-внимателно приплъзване, но все без проблем. Така че ако искате да използвате този телефон с доста по-мощната BL-5C батерия смятайте проблема за решен :)

Имайте предвид, че при поставяне на картите в слотовете трябва да сложите в леглото на SIM A картата, от която ще ползвате интернет през GPRS. Това е така да се каже основната карта, т.к. не може едновременно да браузвате в интернет през двете карти.

Телефонът като цяло стои много добре в ръката, бързо и безпроблемно се борави с клавишите и D-пада. Макар и много редките прискърцвания на задния капак са единствената ми по-сериозна забележка към изработката и конструкцията на телефона.
 
Интерфейс, Home Screen, телефония, блутут

Интерфейсът на основното меню на Privileg X2 Joy се състои от 1 страница с 9 иконки (по три на ред). По този показател почти по нищо не се различава от нискобюджетните телефони на коя да е друга марка. Иконките въпреки че не са анимирани, са приятни и различно оцветени (само когато застанете върху тях си показват цвета).
В основата на home screen-ът са показани двата софтуерни клавиша а непосредствено над тях датата и часа. Малко по-нагоре следват двете SIM карти и над тях е само хоризонталния бар за системни иконки, като покритие на мрежа, състояние на батерията, както и други текущи апликации.

При получено съобщение или пропуснато обаждане на целия екран остава анимирано съобщение за това. Ако имате пропуснато обаждане и после SMS ще видите съобщенията в реда на събитието, но не и едновременно на един екран. Ако по някаква причина ви се наложи да проверите по-късно получените съобщения или пропуснати повиквания и натиснете червената слушалка, в статус бара горе остават съответни индикации, за непрочетени или непрегледани/пропуснати съобщения/обаждания.

Home screen-ът може да се променя по следните редица показатели: тапет, screen saver, анимация при пускане/гасене на екрана и показване на дата и час. Телефонът поддържа както jpeg, така и анимирани gif файлове, който може да назначавате както тапет, така и като "screen saver". На екрана също така върви и информация за текущото музикално произведение, което слушате на плеъра.

Набирането на номер, който не присъства в адресната ви книга става също така интуитивно, както бихте го направили с друг телефон с нормална клавиатура, с тази разлика че накрая трябва да натиснете една от двете зелени слушалки, в зависимост от това от кой номер искате да проведете разговора.

Това малко телефонче Privileg X2 Joy има толкова различни блутут профили, колкото дори телефони/смартфони от средния клас не разполагат. Сред най-ценните са A2DP,  AVRCP, BPP и HID. Последният означава Human Interface Device и чрез него може да командвате други съвместими блутут устройства, вкл. използването му като remote control. Аз нямах по ръка съвместимо устройство и не можах да изпроблвам тази интересна функция.
 
    
 
       
 

Адресна книга

Контакт листата на Privileg X2 Joy е съставена от списък с адресати и малка иконка до него. Иконката показва дали това е номер съхранен на паметта на телефона или на картата. Различаването на записи съхранени на двете сим карти е онаглегледено чрез цифрите “1” и „2”, поставени в основата на иконка „сим карта”. Иконка на мобилен телефон индикира пък че записът е съхранен на паметта на телефона.

Когато застанете върху избран контакт, под името му подравнено в дясно на екрана излиза номера, който е въведен най-отгоре като под-запис за даденото име (това е поле номер 2). В X2 Joy контакт листата съдържа до 800 записа с до 12 под записа. В допълнение, двете SIM карти разполагат с по 250 контакта, което прави общо 1300 записа - предостатъчно за нуждите на всеки потребител.

При създаването на нов запис в адресната книга, първо трябва да изберете къде ще бъде записан - на SIM A, SIM B, или в паметта на телефона, като може да определите къде по подразбиране да се записват данните. Това означава че при всеки запис вие пак ще виждате полетата за избор, но маркираното по подразбиране поле ще изисква потвърждение само без да се придвижвате до него.

Наличните полета са: име, номер, домашен номер, име на компания, имейл адрес, офис номер, факс номер, рождена дата, снимка (излиза на цял екран с име и номер над нея), видео, звук (mp3 или midi файлове) и група в която е вписан записа.
В контактната листа може да търсите номер по два начина - търсене на запис и бързо търсене. При търсенето на запис се отваря на целия екран прозорец в който въвеждате име и търсите. Според мен много по-практично е бързото търсене при което на последния ред над клавиатурата излиза допълнително поле. При всяко въвеждане на символ се филтрират намерените имена и това става без никакво забавяне. За жалост и двата вида търсене "виждат" само в първото име, защото телефона поддържа само едно поле за име.
Когато сте избрали даден номер може да се възползвате от стандартните възможности, които предлага всеки останал телефон - да пращате кратко съобщение, преглеждате/редактирате записа и т.н.
По време на разговор от менюто може да бъде избрана опция за записване на разговора. Записаните разговори може да прослушате в последствие през Sound recorder-а. В настройките на програмата може да избирате нивото на компресия на звука, както и формата – WAV или AMR.
Друга „шмекерия” освен записа на разговора е Pitch. Не, не говоря за вас, а за функцията “Pitch”, която става активна в режим на разговор. Тя дава достъп до 5 вида модулации на гласа, при които той се променя от мафиотско плътно, до скопено високо :). Докато аз се будалкам тук с възможностите на “Pitch” апликацията, вие може да ги пробвате – няма да останете разочаровани и ще може да се бъзикате на ред с приятели и колеги.
Автоматичното синхронизиране на контакти от компютър към телефона е невъзможно. За да си прехвърлите контактите от друг телефон трябва да използвате блутут-а или просто да копирате контактите на мемори картата в централната директория и от там да ги forward-нете към адресната книга. За тези които не е ясно разяснявам – заставате върху избрания контакт, натискате опции, от там forward и избирате адресна книга.
Лично за мен опцията да се прехвърлят от един на друг телефон чрез блутут става по-бързо.
 
SMS/MMS Съобщения

Входящите SMS съобщения влизат в отделна кутия от тези за MMS. Съобщенията от SIM 1 са индикирани с “1” върху иконката. Отговарянето на съобщение може да става както през номера от който е получен SMS-а, така и през другата SIM карта.
Получените съобщения може да се съхраняват и на паметта на самия телефон, като общо може да бъдат до 200 броя ( 2 х 100 за двата SIM-a). Служебни съобщения за доставяне на пратените съобщения както и SMS брояч са сред характеристиките на телефона.
Ако се случи така, че докато пишете съобщение някой ви звънне, след приключване на разговора отново излиза екрана, на който сте бил за последен път, дори ако разговора е пропуснат. Ако натиснете червената слушалка излизате от екрана за въвеждане на sms, но при повторно избиране на нов sms на екрана излиза последно въведената информация.
Преди да пратите sms-а, трябва да изберете дали да бъде пратено съобщението без да се запише в телефона или да бъде записан задължително, да го съхраните като чернова или да се откажете от написаното до момента. Може също така да добавите още адресати, ако пращате масовo съобщение с еднотипен текст, като ограничението е до 10 получателя. Още една интересна опция е пращане на съобщение до адресати от някоя от предварително въведените групи.
MMS съобщенията са в отделен профил, но като структура плътно следват тази на SMS профила. Има всички необходими настройки, които може да ви потрябват при пращане на MMS съобщение. Може да добавяте снимки, аудио и видео файлове.

  
       
 

Мултимедия

Въпреки че мултимедийните възможности на Privileg X2 Joy не са акцент, телефона има всичко, което може да намерите в Privileg TV1 Morro, без телевизора разбира се. X2 Joy предлага камера, image viewer, видео плеър и рекордер, MP3 плеър, FM радио и Sound recorder.
Камерата в телефона прави снимки с максимална VGA резолюция. Възможностите за настройки са богати, но надали ще се нуждаете от повечето от тях, имайки в предвид резолюцията на заснетите снимки.
Image viewer-а е използваем, въпреки че 1.8” екран не е от най-подходящите за разглеждане на снимки. Освен стандартните фукнции, познати ни от предишните модели Privileg в X2 Joy още докато преглеждате картинките може да ги отпечатате като свържете телефона със съвместим принтер с блутут.
Телефонът може да записва и видео клипчета, които са забележете в .avi формат. Качеството е много посредствено и става за ползване само на екрана на мобилния телефон.
Видео плеърът плейва освен гореспоменатите клипчета в .avi формат и .3gp и mpeg4 файлове. Може да превърта напред и назад в даден клип, както и да се гледа на цял екран (бутон *). Усилването и намаляването на звука става чрез бутони 2 и 8. Аз гледах един от пре-инсталираните клипове в 3gp формат и останах изненадан колко добре се виждат на малкия екран.
Аудио плеърът на Privileg X2 Joy не се отличава от останалите MP3 плеъри на предишните Privileg телефони. Плеърът генерира автоматично листа от песни, които трябва да са съхранени на картата и задължително в папка My Music, като всички песни трябва да се намират в централната директория (без подпапки). По желание може да се изключи опцията за автоматично генериране на аудио листа.

MP3 плеърът може да работи във фонов режим, като на home screen-а излиза допълнително поле, на което се изписва музикалното парче, което свири в момента. Полето не е активно и не може да се кликне за да послужи като шорткът към текущата песен. Превъртането напред и назад е възможно само чрез страните на D-pad-а.

Музика може да слушате и на съвместими блутут стерео слушалки, благодарение на вградения блутут в телефона с A2DP профил, екстра, която вече се е наложила като стандарт.

Усилването и намаляването на звука отново става чрез бутони 2 и 8.

FM радиото ви позволява да търсите и съхранявате станции, било то автоматично или ръчно. Избрана станция дори може да бъде назначена за мелодия, която да ви буди чрез алармата.

Програмата Sound recorder служи като удобно и лесно за боравене приложение за записване на бележки или други събития, които ви касаят, включително и разговори (последното става докато сте в режим на разговор и изберете запис чрез менюто Options). Може да избирате сред форматите за запис WAV, AWB или AMR, като качеството може да бъде ниско и високо.

Допълнителни приложения

Едно от най-практичните от допълнителните приложения е "Scheduled power on/off", програмка с която вие определяте в колко часа телефонът да се изключи и съответно включи. Така всеки ден може да нагласите телефона да се гаси да речем в 23:00 часа и да се пуска сутрин в 08:30, когато ставате за работа. Апликацията може да настроите след като влезнете в „Phone Setup”.
Други популярни приложения са To-Do (Task list), stopwatch, world clock, unit и currency converter. В Task листата може да добавяте следните типове бележки: Reminder, Meeting, Course, Date, Call, Anniversary. Всяко от полетата е с богати настройки и функции.
Останалите от гореизброените приложения нямат нужда от допълнителни пояснения, т.к. тях ги има в почти всички мобилни телефони, като стандартни апликации.
Календарът показва всички записи от Task мениджъра, като за всяка дата с определено събитие се показва само жълт маркер без индикация за типа на събитието.
През бутона „Опции” може подробно да разгледате/редактирате/създавате даден запис, да сменяте типа на изглед на календара, или да отидете на определена дата.
Privileg X2 Joy има File manager, който има стандартна функционалност. С него може да копирате, местите или изтривате файлове или изпращате по блутут.
Internet browser-ът, поддържа WAP 2.0 е предназначен единствено за страници оптимизирани за WAP. На 1.8” екран според мен дори не би трябвало да си помисляте за сърфиране в интернет, но ако специфичните нужди ви го налагат, поне имате опция да се възползвате от интернет през WAP.
Последната апликация, която оставих преди заключението е "shortcuts". В нея може да подредите по ваше желание бързи връзки с най-използваните програми и приложения. Препоръчвам ви да си назначите някой от четирите бутона на D-pad а да стартира именно това приложение, за да може от там да имате бърз достъп до всичко най-важно в телефона.
 


   
       
 
 
 Недостатъци:

-    Гладката огледална повърхност - магнит за отпечатъци
-    Няма възможност за увеличаване (Zoom in) в снимка
-    Няма поддръжка на стандартна синхронизация с Outlook
-    Няма имейл клиент
-    Не поддържа Java приложения
-    Само до 5 полета за допълнителни MP3 мелодии
-    Слотът за картата се намира под капака и батерията
-    малък 1.8” огледален екран; страда видимостта под директна дневна светлина, особено заради повърхността
-    Едната SIM карта е неактивна докато сте в режим на разговор на другата
-    Няма свободна памет за ползване в телефона – само 230К
 

Заключение


Някои хора биха махнали с ръка през рамо, когато говоря за Privileg X2 Joy, защото не е от реномирана марка пък и не става за фукане, така както да речем бихте направили с Nokia 8800 Carbon Arte.
Е, Privileg X2 Joy не е и мислен за потребители с подобни изисквания. Той е компактен, надежден и семпъл DUAL SIM телефон с много бърз интерфейс и най-важното – предлаган на изключително апетитна цена.
Ако вие говорите много и ползвате непрекъснато две различни SIM карти и се нуждаете от компактен мобилен телефон с удобна клавиатура то X2 със сигурност много ще ви допадне.
Поставете X2 Joy в джоба ви, сложете хенсфрито си и забравете за всички неудобства, с които се сблъсквате в ежедневието ви, свързани с ползването на два отделни и в повечето случаи дори по-голями телефони от Privileg X2 Joy.
 
< Prev   Next >
News

WEBROOT предлага безплатно сканиране на Вашите системи за PCI-DSS Compliance

Компанията WEBROOT c централа в Брумфилд, щата Колорадo – САЩ, основана 1997 год., днес е една от водещите компании, предлагащи решения за информационна сигурност.
   Решенията WEBROOT, използващи SaaS методологията, максимално опростяват организацията на защитата на потребителите от Интернет заплахи. Решенията се използват от над 30 милиона компютри в целия свят. Развитието на компанията се поддържа от инвестиционните фондове Technology Crossover Ventures, Accel Partners и May­field. Официален сайт: http://www.webroot.com. Официален дистрибутор на WEBROOT за България е COMPUTER 2000 Bulgaria.

 
 
GPS навигационни системи TomTom
TomTom GPS navigations
 
Брандът TomTom е един от световните лидери в проектирането, разработването и предлагането на навигационни и картографски устройства, решения за управление на флота, GPS спортни часовници и най-съвременните базирани на местоположение продукти. Всеки ден милиони хора по целия свят разчитат на TomTom, да се придвижат по-лесно и бързо до избраните дестинации.
 

 
Axence nVision Pro с безплатен лиценз за 3 месеца
 
Axence nVision е софтуер, предоставящ всичко необходимо за защитата и управлението на фирмените мрежови системи и устройства по най-ефективен начин.


 
Камери за видеонаблюдение
Камери за външен и вътрешен монтаж - CCD, CMOS, водоустойчиви и куполни.


 
Products
PRIVILEG F600
380.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG F600 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.1
CPU: MTK6589 quad core
4.7" сензорен екран: 854x480
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
O1026
4.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1026  Верига за ноутбук с комбинация (chain for notebook)
Skype Phone Review
14.20лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Skype Phone Review Phone for Skype and other VOIP calls
Plug and Play
LCD display
Navigation Joistick
Menu button
Interface: USB
SHF-02D-USB
3.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
SHF-02D-USB FM трансмитер за кола за MP3 + USB захранване
88.7MHz - 106.4MHz
Леща за камера AIL-6/60-Moto
133.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Леща за камера AIL-6/60-Moto Moto zoom 6-60mm Lens
DVR-7816
249.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
DVR-7816 Видеорекордер, 16 канален, компресия H.264, скорост на запис общо 400 к/с @ CIF, поддръжа 1 SATA HDD до 2TB, VGA, LAN.
BE-IRI42L
53.10лв. с ДДС (препоръчителна цена)
BE-IRI42L Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/4" SHARP, 420 реда, (ICX643 CCD), 24 бр. ИЧ светодиода с обхват до 20 м, 3,6 мм обектив, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
IP Phone
131.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
IP Phone VoIP телефон ATCOM AT620 - 2Lines SIP, IAX
O1017
22.80лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1017 Кутия за HDD 2.5“ SATA
ATCOM IP01 IP PBX 1 port
240.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
ATCOM IP01 IP PBX 1 port Asterisk базирано устройство с един FXO или FXS модул. Вграден SIP/IAX2 прокси сървър и NAT функции. Осигурява солидна, единна платформа за традиционна PSTN комуникация, както и VoIP.
BE-IFD60
163.80лв. с ДДС (препоръчителна цена)
BE-IFD60 Водоустойчива камера за външен монтаж, цветна, 1/3" SONY 600TVL, ИЧ подсветка с обхват до 40м, обектив със Zoom 4-9mm и фокус, 3 осна стойка, скрито окабеляване.
PRIVILEG S7589
431.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
PRIVILEG S7589 Смартфон за 2SIM карти
Android 4.2
CPU: MTK6589 quad core
5.8" IPS екран: 1280x720
3G, GPS, WiFI, Bluetooth
ANELIA-S21157
39.60лв. с ДДС (препоръчителна цена)
ANELIA-S21157 Тонколони PRIVILEG 2.1ch 1x20W 2x3W Remote
O1027
4.50лв. с ДДС (препоръчителна цена)
O1027  Верига за ноутбук с ключе (chain for notebook)
RACK-42U-6x6x12
547.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
RACK-42U-6x6x12 Рак 42U 600*600*2000mm RACK
Mobile DVR 3.5“ SPD-200
310.00лв. с ДДС (препоръчителна цена)
Mobile DVR 3.5“ SPD-200 20GB built HDD
3.5" LCD Display
Pinhole lens
Camera: 1.3" CMOS 350 000 pixels
Built in stereo speakers
Login
Promotions

    PRIVILEG MID-7D - Tablet with GPS at good price
    PRIVILEG SM4 - DUAL SIM Smartphone with GPS
    PRIVILEG GPS 50FM - Good assistant on the road
    Share the magic of Huawei Vision
    PRIVILEG MID-7G - compact, slim and fast tablet
    PRIVILEG MID-97 - everything you need in a tablet
    HD multimedia player at good price - PRIVILEG MP300
    PRIVILEG MID-8 и MID-10 - inexpensive and functional tablets
    Dual SIM GSM and smartphones PRIVILEG
    Huawei smartphones - 3G, Android OS, capacitive display
    FM transmitters
    Standalone DVR
    Interactive Whiteboards - HITACHI
 
Partners

 commvault.jpg
optoma